EF Jakob Dannefærds Vej 9-13

Utætte, gamle faldstammer

Etageejendommen på Jakob Dannefærds Vej 9-13 havde brug for en ny afløbsinstallation. Efter en registrering den 11.02.2021 blev det konstateret, at faldstammerne i den eksisterende afløbsinstallation havde udlevet deres levetid forlængst. På de eksisterende faldstammer kunne man se flere udblomstringer og utætte samlinger, hvorfor etageejendommen måtte sætte et renoveringsprojekt i gang. 

I den forbindelse udarbejdede vi to løsningsforslag, der foreslog en renovering af faldstammer i eksisterende afløbsinstallation eller muligheden for at foretage en helt ny installation med faldstammer af rustfrit stål.

En skånsom metode giver nyt liv til faldstammerne

Etageejendommen på Frederiksberg valgte at gå med løsningsforslaget, der omfattede en renovering af de eksisterende faldstammer. En renovering af faldstammer indebærer en reperation og udskiftning af de dele af afløsbinstallationen, der er i dårlig stand. Fordelene ved en renovering af faldstammer med reliningmetoden, er, at det er en meget skånsom metode, da
denne løsning ikke omfatter demontering og efterfølgende reetablering af eksisterende bygningsdele som etagedæk, vægge mv. Håndværkerne vil typisk kun skulle ind den enkle lejlighed en eller to dage. 

Fakta om renovering af faldstammer

Der er flere ulemper ved gamle faldstammer, herunder:

  • Dårligere funktionalitet: Gamle faldstammer kan være tætte, utætte eller blokerede, hvilket kan forårsage oversvømmelser og andre problemer med afløbssystemet.
  • Dårligere hygiejne: Gamle faldstammer kan være et miljø for bakterier og andre skadelige organismer, hvilket kan føre til dårlig luftkvalitet og mulige sundhedsproblemer.
  • Dårligere æstetik: Gamle faldstammer kan se slidte og forældede ud, hvilket kan have en negativ indvirkning på bygningens udseende og værdi.
  • Dårligere energieffektivitet: Gamle faldstammer kan have dårlig isolering, hvilket kan resultere i større varmetab og højere varmeudgifter.
  • Dårligere miljøpåvirkning: Gamle faldstammer kan være lavet af materialer, der ikke er miljøvenlige, f.eks. støbejern, og kan derfor have en negativ indvirkning på miljøet ved deres udskiftning eller bortskaffelse.

En alternativ løsning til udskiftning af faldstammer er at anvende relining eller coating. Relining involverer at indsætte et nyt rør inde i det eksisterende rør, mens coating involverer at påføre et tyndt lag af et beskyttende materiale på indersiden af røret. Begge metoder kan forlænge levetiden af faldstammerne og er ofte mere økonomisk og tidsbesparende end en fuldstændig udskiftning. 

Flere detaljer om løsningsforslaget, herunder mulighederne for relining/coating, er tilgængelige ved forespørgsel.

Projektnavn

EF Jakob Dannefærds Vej 9-13

Projektadresse

Jakob Dannefærds Vej 9-13
1973 Frederiksberg C

Samlet areal

3696 m²

Projektperiode

Ikke oplyst

Bygherre

EF Jakob Dannefærds Vej 9-13

Entreprisesum

Ikke oplyst

Entrepriseform

Hovedentreprise

Entreprenør

Ikke oplyst

Ingeniører

Ingeniørfirmaet SORI

SORI’s ydelser

- Projektering
- Projektledelse
- Tilsyn

Kontaktperson

Christian Jensen
cj@sori.dk
3178 4014

FØLG OS

Vi tror på at specialiseret rådgivning kan bidrage til en bedre virksomhedskultur og dermed bedre rådgivning til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere. Vores styrker og kompetencer er centreret omkring energi, indeklima og installationer, samt vej og anlæg. Vi bestræber os på at indsamle, forbedre og videreformidle tilegnet viden på tværs af medarbejderne, for at skabe den faglige stolthed der er nødvendig, for at kunne kalde det "Specialiseret rådgivning"

julemaerkehjemmene_logo_2023
Logo FRI Forening af Rådgivende Ingeniører

CVR: 36 53 31 45