AB Nørre Farimagsgade 55 /
Vendersgade 14

Etageejendom oplever utætte rør og manglende vandtryk

Etageejendommen AB Nørre Farimagsgade 55 / Vendersgade 14 fra 1878 består af i alt 17 boliger fordelt fra stue til 4. sal.  Men som det er med gamle Københavner-lejligheder, oplevede den gamle etagejendom problemer med både varme og brugsvand. 

Forsikringsselskab nægter dækning på grund af dårlig stand
"Vi har haft store problemer med utætheder og tæringer på vores brugsvands- og varmeinstallationer. Det nye forsikringsselskab har oplyst, at de ikke vil dække vores brugsvandsinstallationer, da de er af dårlig stand og mange steder er tæret. Derudover har der været flere episoder, hvor radiatorer i lejlighederne er sprunget og har forårsaget store skader på bygningen," fortæller et bestyrelsesmedlem. 

Efter Ingeniørfirmaet SORI foretog en grundig registrering af ejendommen vurderes det, at størstedelen af brugsvandsinstallationen har en forventet restlevetid på kun 5-8 år, mens varmeinstallationen har en forventet restlevetid på 10-13 år. Dette skyldes blandt andet forkert materialesammensætning og manglende isolering af rør og komponenter.

Nogle af beboerne har også ønsket, at der etableres et tostrenget anlæg med placering af radiatorer under vinduerne for at undgå kuldeindfald og forbedre komforten i lejlighederne.

Derfor stod det klart, at ejendommen i København K havde et stort behov for at få udskiftet  brugsvands- og varmeinstallationer for at sikre en stabil og sikker drift i fremtiden.

SORI’s løsningsforslag og ingeniørydelser

For at løse boligforeningens problemer med brugsvands- og varmeinstallationer, foreslår Ingeniørfirmaet SORI at udskifte alle brugsvandsledninger fra vandstikket i kælderen frem til armaturerne i badeværelser og køkkener i lejlighederne. Samtidig vil vi udskifte alle varmerør fra kælderen frem til 4. sal.

SORI foreslog desuden at etablere et tostrenget anlæg med fordeling nede fra, samt tilhørende afspærringsventiler og strengreguleringsventiler i kælderen. Nye radiatorer ville blive placeret under vinduerne, og eksisterende brystninger ved vinduerne ville blive isoleret. De nye radiatorer vil også blive forsynet med nye termostatventiler med forindstilling.

Med en komplet udskiftning til to-strenget anlæg opnår ejendomme flere fordele: 
• Bedre afkøling af fjernvarmen
• Bedre indeklima/komfort
• Langt mindre energispild/varmetab fra rør og komponenter
• Risiko for lækage fra radiatorer og rør minimeres

Projektnavn

AB Nørre Farimagsgade 55 /
Vendersgade 14

Projektadresse

Nørre Farimagsgade 55 /
Vendersgade 14
1364 København K

Samlet areal

3.048 m²

Projektperiode

Forventet opstart april 2022 –
august 2022

Bygherre

AB Nørre Farimagsgade 55 /
Vendersgade 14

Entreprisesum

N/A

Entrepriseform

Hovedentreprise

Entreprenør

N/A

Ingeniører

Ingeniørfirmaet SORI

SORI’s ydelser

- Projektering
- Projektledelse
- Tilsyn

Kontaktperson

Christian Jensen
cj@sori.dk
3178 4014

FØLG OS

Vi tror på at specialiseret rådgivning kan bidrage til en bedre virksomhedskultur og dermed bedre rådgivning til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere. Vores styrker og kompetencer er centreret omkring energi, indeklima og installationer, samt vej og anlæg. Vi bestræber os på at indsamle, forbedre og videreformidle tilegnet viden på tværs af medarbejderne, for at skabe den faglige stolthed der er nødvendig, for at kunne kalde det "Specialiseret rådgivning"

julemaerkehjemmene_logo_2023
Logo FRI Forening af Rådgivende Ingeniører

CVR: 36 53 31 45